Fűtés klímával lehetséges, de ehhez fontos a megfelelő inverteres típus kiválasztása.

A mai klíma készülékek 95%-a nem csak hűteni, hanem fűteni is képes. Sokan ezt a tulajdonságát nem használják ki a már meglévő berendezésüknek, csak nyáron használják azt.  Általában azt gondolják, hogy klímával fűteni drága, mivel elektromos árammal üzemel.

Megnyugtatjuk, hogy ez nem túl alacsony külső hőmérsékletig nem igaz, mivel 1 kW felvett energiából 3,5-4,5 kW fűtési energiát állítanak elő átlagosan. Az inverteres klímával való fűtés további előnye, hogy a készülék bekapcsolása után pár perccel már emelkedik a szoba hőmérséklete.

Az átlagos hűtő-fűtő klímákkal 0°C, -5 °C fokos külső hőmérsékletig, tehát hűvösebb tavaszi és őszi napokon lehet kényelmesen és hatékonyan fűteni. Nem kell bekapcsolni rövidebb időre a kazánt, megvárni, míg felmelegedik a fűtésre használt víz és az átadja az energiáját a szoba levegőjének. A modern inverteres Mitsubishi Heavy klíma, inverteres Daikin klíma, Inverteres Toshiba klíma akár -15°C fokos külső hőmérsékletig alkalmas fűtésre. Elmondhatjuk, hogy a klímával történő fűtés egyenértékű, sok esetben akár előnyösebb fűtési mód, mint a hagyományos megoldások.

Fontos tudni, hogy a hidegebb napokon a klíma kültéri egységénél jelentkező kondenzvíz azonnal lefagy. Ezt a készülékek úgy szüntetik meg, hogy bizonyos időnként leállítják a fűtést és meleg gázt keringetve a klíma kültéri egységében leolvasztják a jeget. A modernebb inverteres klímák kültéri egységében leolvasztó fűtés található ez segít hatékonyabbá tenni a fűtő üzemmódot.

Mivel télen a fűtés létszükséglet, ezért ha a klímát szeretnénk erre is használni, akkor prémium kategóriás és energiatakarékos klíma készüléket válasszunk.

Ha a klíma készüléket fűtésre is szeretné használni érdemes inverteres klíma készüléket választani. A téli fűtésre a prémium inverteres klímák Mitsubishi Heavy klíma, Toshiba klíma, Daikin klíma a legalkalmasabb, legmegbízhatóbb megoldások.

A fűtésre is alkalmas klíma kiválasztásában, méretezésében, telepítésében segítséget biztosítunk.